Wycieczka do Browarów Lech i Pałacyku pod Lipami

 134729     Dnia 21.05.2018 r. klasa III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką Moniki Masiery i Marioli Okulskiej w ramach zajęć praktycznych zapoznała się z funkcjonowaniem restauracji „Pałacyk pod Lipami”, gdzie uczniowie mieli okazję zobaczyć profesjonalną obsługę konsumenta, oraz całe wyposażenie restauracji wraz z pokojami dla gości i pięknym ogrodem otaczającym pensjonat. Następnie zwiedzili Browary Lech w Poznaniu, zapoznali się z procesem produkcyjnym najbardziej znanego piwa w Wielkopolsce, jednocześnie najnowocześniejszego  browaru w Europie.  Podczas zwiedzania przewodnik przedstawił nam wiele faktów i ciekawostek na temat powstawania tego trunku. W czasie wolnym odwiedziliśmy największy poznański ośrodek sportu i rekreacji  -  Maltę, gdzie czekało na uczniów wiele atrakcji, m.in. kolejka górska.

logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Czwartek
17 Stycznia 2019
Imieniny obchodzą
Antoni, Jan, Rościsław
Do końca roku zostało 349 dni.
Zodiak: Koziorożec

Licznik odwiedzin

270203
DzisiajDzisiaj10
WczorajWczoraj90
Ten tydzieńTen tydzień231
Ten miesiąc Ten miesiąc 1725
WszystkieWszystkie270203