Warsztaty kulinarne z Robertem Sową

08     Dnia 5 grudnia 2018 roku odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Przygotowanie do kariery” prowadzone przez Roberta Sowę, przy współpracy z firmą Prymat.  Trzydzieścioro uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięło udział w przygotowaniu bizneslunchu. W ramach projektu uczniowie przygotowali aromatyczna zupę hiszpańską z chorizo, soczewicą oraz świeżo siekaną kolendrą, pierś z kaczki marynowaną w przyprawach korzennych z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami oraz tort bezowy z kremem kardamonowym na bazie serka mascarpone ze świeżymi owocami. Głównym założeniem tych warsztatów było doskonalenie swoich umiejętności pod okiem najlepszych kucharzy. Dzięki uprzejmości firmy Prymat szkoła została wyposażona w zapas przypraw , a dodatkowo każdy z uczestników dostał fartuch z logo firmy oraz upominek w formie książki z przepisami mistrza kulinarnego – Roberta Sowy. Spotkanie zostało zorganizowane przez panią Monikę Masierę i Mariolę Okulską.  Corocznie w takich warsztatach bierze udział 12 szkół wybranych przez organizatorów, osoba z najlepszymi zmysłami kulinarnymi z każdej szkoły przechodzi do następnego centralnego etapu, którym jest udział w finale autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”, który odbędzie się 28 marca br. w Ptak Warsaw Expo podczas targów EuroGastro. Wyróżniona w naszej szkole została Natalia Szymańska, która będzie miała zaszczyt reprezentować naszą szkołę podczas tego konkursu.

logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Piątek
26 Kwietnia 2019
Imieniny obchodzą
Artemon, Klaudiusz, Klet, Marcelin,
Marcelina, Maria, Marzena, Spycimir

Do końca roku zostało 250 dni.
Zodiak: Byk

Licznik odwiedzin

283369
DzisiajDzisiaj20
WczorajWczoraj305
Ten tydzieńTen tydzień911
Ten miesiąc Ten miesiąc 3659
WszystkieWszystkie283369