Kulinarny talent 2019

 1052080     „Takie chwile jak te, nie zdarzają się zbyt często..”
     28 marca 2019 r nasza uczennica Natalia Szymańska walczyła o podium w ogólnopolskim konkursie zorganizowanym przez Roberta Sowę „Kulinarny Talent 2019”.  XI edycja konkursu odbyła się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 w Nadarzynie.
     Wśród  finałowej dwunastki najlepszych młodych kucharzy znalazła się właśnie Natalia z IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, która przygotowała:  Polędwice z sosem musztardowym na bulionie z czarnej herbaty z risotto z dynią i boczniakami w asyście chrustu z batatów.
    „Kulinarny talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród uczniów szkół gastronomicznych, mających przed sobą obiecującą przyszłość w zawodzie kucharza. Młodzież oceniało profesjonalne jury ,  między innymi Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Wojciech Harapkiewicz, Igor Bragin, Daria Ładocha i inni mistrzowie smaku.
     Konkurs poprowadził znany dziennikarz i prezenter - Krzysztof Ibisz.
Dziękujemy bardzo szefowi Robertowi Sowie, za zorganizowanie konkursu, w którym liczy się młodzieńcza fantazja i odwaga w łączeniu smaków i technik oraz za ogromne możliwości i szanse jakie otrzymała  nasza uczennica.


logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Wtorek
18 Czerwca 2019
Imieniny obchodzą
Efrem, Elżbieta, Gerwazy, Leonia,
Marek, Marina, Paula

Do końca roku zostało 197 dni.
Zodiak: Bliźnięta

Licznik odwiedzin

290718
DzisiajDzisiaj3
WczorajWczoraj122
Ten tydzieńTen tydzień125
Ten miesiąc Ten miesiąc 2036
WszystkieWszystkie290718