Kulinarny talent 2019

 1052080     „Takie chwile jak te, nie zdarzają się zbyt często..”
     28 marca 2019 r nasza uczennica Natalia Szymańska walczyła o podium w ogólnopolskim konkursie zorganizowanym przez Roberta Sowę „Kulinarny Talent 2019”.  XI edycja konkursu odbyła się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 w Nadarzynie.
     Wśród  finałowej dwunastki najlepszych młodych kucharzy znalazła się właśnie Natalia z IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, która przygotowała:  Polędwice z sosem musztardowym na bulionie z czarnej herbaty z risotto z dynią i boczniakami w asyście chrustu z batatów.
    „Kulinarny talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród uczniów szkół gastronomicznych, mających przed sobą obiecującą przyszłość w zawodzie kucharza. Młodzież oceniało profesjonalne jury ,  między innymi Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Wojciech Harapkiewicz, Igor Bragin, Daria Ładocha i inni mistrzowie smaku.
     Konkurs poprowadził znany dziennikarz i prezenter - Krzysztof Ibisz.
Dziękujemy bardzo szefowi Robertowi Sowie, za zorganizowanie konkursu, w którym liczy się młodzieńcza fantazja i odwaga w łączeniu smaków i technik oraz za ogromne możliwości i szanse jakie otrzymała  nasza uczennica.


greckie

librus

biegi

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Środa
26 Lutego 2020
Imieniny obchodzą
Aleksander, Bogumił, Cezariusz,
Dionizy, Mirosław, Nestor

Do końca roku zostało 310 dni.
Zodiak: Ryba

Licznik odwiedzin

333859
DzisiajDzisiaj93
WczorajWczoraj271
Ten tydzieńTen tydzień659
Ten miesiąc Ten miesiąc 5997
WszystkieWszystkie333859