Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Wieprzowina w roli głównej”

 131017879505136 6155960724747760992 n     29 marca 2022 r. uczennice z naszej szkoły - Weronika Pokrywczyńska i Zuzanna Krupińska z III klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych - wzięły udział w konkursie kulinarnym "Wieprzowina w roli głównej",który odbył się w ZSCKR w Kowalu. Głównym organizatorem wydarzenia było Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej,a produkty, które były do dyspozycji uczestników, zostały sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Konkurs był adresowany do uczniów szkół kształcących w zawodach gastronomicznych, prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
     Zadaniem 11 przybyłych do Kowala zespołów było przygotowanie porcji potrawy z wieprzowiny według wybranej lub opracowanej przez siebie receptury w czasie nie przekraczającym 3 godzin oraz deski wędlin. Nasze uczennice wykonały danie z wątróbki wieprzowej. Prace młodzieży oceniało jury, które brało pod uwagę: przestrzeganie przepisów bhp, stopień trudności wykonanej potrawy, walory smakowe, dekorację oraz sposób podania dania. Weronika i Zuzanna zajęły 5 miejsce. Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Wloskie praktyki

greckie

librus

logocsw

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Niedziela
22 Maja 2022
Imieniny obchodzą
Emil, Helena, Jan, Julia, Krzesisława,
Rita, Wiesław, Wiesława, Wisława

Do końca roku zostało 224 dni.
Zodiak: Bliźnięta

Licznik odwiedzin

506514
DzisiajDzisiaj14
WczorajWczoraj184
Ten tydzieńTen tydzień1192
Ten miesiąc Ten miesiąc 3614
WszystkieWszystkie506514