Wycieczka do browarów "LECH" w Poznaniu
Głównym punktem wycieczki uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w dniu 28.02.2014r. były Browary "Lech" w Poznaniu. Uczniowie zapoznali się z procesem produkcyjnym piwa poprzez wszystkie działy tj. drożdżownia, warzelnia, dział produkcyjny czy rozlewnia. W czasie wycieczki przewodnicy przedstawili nam wiele faktów i ciekawostek na temat powstawania tego trunku. Zwiedzanie zakończyło się projekcją filmu a po niej uczniowie miło spędzili czas w centrum multimedialnym kampanii piwowarskiej.
Dzięki tej wycieczce młodzież mogła zobaczyć proces produkcyjny, zapoznać się z organizacją i nowoczesną technologią w zakładzie. Tego samego dnia zwiedziliśmy także palmiarnię poznańską. Palmiarnia to bogata roślinność różnych stref klimatycznych. Wrażenia wzbogacą dźwięki żywych ptaków, szum wody
i akwaria pełne egzotycznych ryb. Opiekunami wycieczki były: Monika Masiera, Izabela Marszałek.
GALERIA ZDJĘĆ