Konkurs gastronomiczno-językowy

kongasW czwartek 10 kwietnia 2014r. w naszej szkole odbył się konkurs gastronomiczno-językowy, zorganizowany przez panie Monikę Masierę i Izabelę Marszałek,
w którym wzięło udział czterech reprezentantów z klas I, II oraz III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Tematem konkursu były „Potrawy ze staropolskiej chaty”. Konkurs składał się z dwóch etapów: gastronomicznej, podczas której uczniowie mieli za zadanie przygotować potrawę,
a następnie estetycznie podać swoje dzieło komisji. Głównym założeniem części językowej było przygotowanie przepisu w języku angielskim, pamięciowe opanowanie danej receptury, oraz omówienie potrawy i procesu technologicznego. Jury w składzie: pan dyrektor Marian Aleksiński, pani Izabela Marszałek i pani Alicja Kłaniecka zdecydowało, że pierwsze miejsce zajęła grupa uczniów z klasy II, która przygotowała „ Kurczaka w winie” , na drugim miejscu uplasowała się grupa uczniów z klasy I, którzy zaprezentowali „Kaczkę nadziewaną mięsem mielonym, oraz gruszki z żurawiną”. Trzecie miejsce, za „Żeberka w miodzie” przypadło reprezentantom klasy III. Dyplomy oraz nagrody rzeczowe zostaną wręczone podczas uroczystości Zakończenia Szkoły klas maturalnych. Organizatorki konkursu dziękują wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i wkład pracy włożony w przygotowywanie swoich potraw.

GALERIA ZDJĘĆ

logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Środa
12 Grudnia 2018
Imieniny obchodzą
Adelajda, Aleksander, Dagmara, Paramon,
Suliwoj

Do końca roku zostało 20 dni.
Zodiak: Strzelec

Licznik odwiedzin

266491
DzisiajDzisiaj77
WczorajWczoraj243
Ten tydzieńTen tydzień502
Ten miesiąc Ten miesiąc 1817
WszystkieWszystkie266491