Kucharz


Uczeń kształcący się na kierunku kucharz:

- Pozna zasady i nauczy się sporządzania potraw i napojów zgodnie
  z technologią gastronomiczną
- Nauczy się sztuki dekorowania i podawania potraw i napojów
- Pozna potrawy kuchni polskiej i kuchni innych narodów
- Nauczy się obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesie
  sporządzania potraw i napojów
- Pozna kompetencje personalne i społeczne
- Pozna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy
- Nauczy się podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej
- Nauczy się języka ukierunkowanego zawodowo
- Pozna podstawy kształcenia zawodowego
- Nauczy się zasad żywienia
- Dowie się, jak wykorzystywać receptury kulinarne, planować i rozliczać
  produkcję itd.
- W ramach zawodu kucharz zdobywa kwalifikację T.6. : Sporządzanie
  potraw i napojów.


logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Piątek
20 Września 2019
Światowy Dzień Mleka
Imieniny obchodzą
Dionizy, Eustachy, Eustachiusz, Fausta,
Faustyna, Filipina, Irena, Oleg, Ostap,
Sozant

Do końca roku zostało 103 dni.
Zodiak: Panna

Licznik odwiedzin

302402
DzisiajDzisiaj99
WczorajWczoraj125
Ten tydzieńTen tydzień670
Ten miesiąc Ten miesiąc 3176
WszystkieWszystkie302402