Kucharz


Uczeń kształcący się na kierunku kucharz:

- Pozna zasady i nauczy się sporządzania potraw i napojów zgodnie
  z technologią gastronomiczną
- Nauczy się sztuki dekorowania i podawania potraw i napojów
- Pozna potrawy kuchni polskiej i kuchni innych narodów
- Nauczy się obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesie
  sporządzania potraw i napojów
- Pozna kompetencje personalne i społeczne
- Pozna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy
- Nauczy się podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej
- Nauczy się języka ukierunkowanego zawodowo
- Pozna podstawy kształcenia zawodowego
- Nauczy się zasad żywienia
- Dowie się, jak wykorzystywać receptury kulinarne, planować i rozliczać
  produkcję itd.
- W ramach zawodu kucharz zdobywa kwalifikację T.6. : Sporządzanie
  potraw i napojów.


greckie

librus

biegi

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Piątek
21 Lutego 2020
Imieniny obchodzą
Eleonora, Feliks, Fortunat, Kiejstut,
Teodor, Wyszeniega

Do końca roku zostało 315 dni.
Zodiak: Ryba

Licznik odwiedzin

332667
DzisiajDzisiaj117
WczorajWczoraj276
Ten tydzieńTen tydzień1232
Ten miesiąc Ten miesiąc 4805
WszystkieWszystkie332667