Kucharz


Uczeń kształcący się na kierunku kucharz:

- Pozna zasady i nauczy się sporządzania potraw i napojów zgodnie
  z technologią gastronomiczną
- Nauczy się sztuki dekorowania i podawania potraw i napojów
- Pozna potrawy kuchni polskiej i kuchni innych narodów
- Nauczy się obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesie
  sporządzania potraw i napojów
- Pozna kompetencje personalne i społeczne
- Pozna zasady bezpieczeństwa i higieny pracy
- Nauczy się podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej
- Nauczy się języka ukierunkowanego zawodowo
- Pozna podstawy kształcenia zawodowego
- Nauczy się zasad żywienia
- Dowie się, jak wykorzystywać receptury kulinarne, planować i rozliczać
  produkcję itd.
- W ramach zawodu kucharz zdobywa kwalifikację T.6. : Sporządzanie
  potraw i napojów.


Wloskie praktyki

greckie

librus

logocsw

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Sobota
25 Czerwca 2022
Imieniny obchodzą
Albrecht, Eulogiusz, Lucja, Łucja,
Tolisława, Wilhelm

Do końca roku zostało 190 dni.
Zodiak: Rak

Licznik odwiedzin

511984
DzisiajDzisiaj15
WczorajWczoraj191
Ten tydzieńTen tydzień840
Ten miesiąc Ten miesiąc 3772
WszystkieWszystkie511984