Informacja dla rodziców


Ubezpieczenie następstw nieszczęśliwych wypadków uczniów
w Zespole szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Powierciu
w roku szkolnym  2017/2018

Pobierz

Zajęcia praktyczne inaczej

02    Młodzi architekci krajobrazu mieli dziś okazję zapoznać się z organizacją produkcji szkółkarskiej oraz podziwiać ogród Państwa Moniki i Dariusza Andrzejewskich.
 

Dziękujemy serdecznie gospodarzom.

Wicemistrzostwo powiatu w sztafetowych biegach przełajowych

img 20170927 114737     27.09.2017r. w ZSE-A w Kole zostały przeprowadzone Mistrzostwa Powiatu w Sztafetowych Biegach Przełajowych. Drużyna chłopców w składzie: Michał Kwiatkowski, Michał Żywanowski, Sebastian Czarkowski, Wiktor Różański, Jakub Rezler, Konrad Niewiadomski, Marcin Bartniak, Waldemar Legwiński , Jarosław Krych  i Adrian Mikołajczyk  wywalczyli wicemistrzostwo powiatu.

Gratulujemy naszym lekkoatletom !

Warsztaty kulinarne w ZSCKR Powiercie

dscf4843      Dnia 22 września w ZSCKR w pracowni technologii gastronomicznej w Powierciu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Równać szanse 2016”, prowadzonego przez Bibliotekę Publiczną Gminy Koło . W projekcie brała udział młodzież  z naszej gminy uczestnicząca w projekcie.
    Pod okiem nauczycieli ZSCKR Powiercie, nauczających przedmiotów zawodowych z technologii gastronomicznej p. Moniki Masiery oraz Marioli Okulskiej i uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Mateusza, Adriana i Kasi sporządzili pieczonego łososia w pietruszkowym pesto na kalafiorowym puree z nutką rozmarynu oraz ogórkiem podanym na ostro z prażonym sezamem i papryczkami chili. Ten wspaniały smak podkreślili wyśmienitym deserem sporządzonym na bazie jogurtowej pianki z musli, połączonej z soczystym mango i musem z kiwi, to wszystko oprószone w słodkiej bezie oraz malinach.
Na zakończenie warsztatów uczniowie krok po kroku uczyli się jak sporządzić sushi.

 

Dziękuję za współpracę organizatorom projektu p. Bernadecie Książkiewicz i Monice Stachowskiej oraz przybyłym uczniom.

Wystawa grzybów jadalnych i niejadalnych

img 3031    Sezon grzybobrania w pełni, warto więc jeszcze raz przypomnieć sobie, które grzyby można zbierać w  lasach. W związku z tym uczestnicy koła florystycznego wraz z opiekunami przygotowali wystawę grzybów jadalnych i niejadalnych. Wśród okazów znalazły się te najbardziej popularne wśród grzybiarzy. Należą do nich m.in.:  maślaki, borowiki, podgrzybki, gąski zielone, pieczarki łąkowe i pieprzniki jadalne (kurki).

logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Czwartek
18 Lipca 2019
Imieniny obchodzą
Arnold, Arnolf, Erwin, Erwina, Kamil,
Karolina, Robert, Roberta, Szymon,
Unisław, Wespazjan

Do końca roku zostało 167 dni.
Zodiak: Rak

Licznik odwiedzin

294300
DzisiajDzisiaj19
WczorajWczoraj106
Ten tydzieńTen tydzień404
Ten miesiąc Ten miesiąc 2008
WszystkieWszystkie294300