Dzień Chłopaka w Internacie

dsc 0088     W dniu 2 października w Internacie obchodziliśmy Dzień Chłopaka. W tym roku nasi panowie walczyli o tytuł „SUPER CHŁOPAKA Internatu 2017”. Żeby wygrać ten niezwykle prestiżowy konkurs trzeba było pokonać rywali w różnych konkurencjach : malowaniu paznokci na czas, w konkursie wiedzy, wiązaniu krawata oraz w konkurencji sportowej. Uczestnikami zmagań byli: Hubert Grudziński, Michał Kościelak, Krzysztof Frontczak, Dominik Różalski, Przemysław Michalak, Przemysław Rakowski, Sebastian Banasiak i Michał Kwiatkowski. Walka o tytuł była niezwykle zacięta. Ostatecznie SUPER CHŁOPAKIEM Internatu 2017 okazał się Hubert Grudziński. Wszyscy panowie dostali natomiast mały prezent: długopis z napisem SUPER CHŁOPAK  oraz słodycze od damskiej części internatu.


Informacja dla rodziców


Ubezpieczenie następstw nieszczęśliwych wypadków uczniów
w Zespole szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Powierciu
w roku szkolnym  2017/2018

Pobierz

Zajęcia praktyczne inaczej

02    Młodzi architekci krajobrazu mieli dziś okazję zapoznać się z organizacją produkcji szkółkarskiej oraz podziwiać ogród Państwa Moniki i Dariusza Andrzejewskich.
 

Dziękujemy serdecznie gospodarzom.

Wicemistrzostwo powiatu w sztafetowych biegach przełajowych

img 20170927 114737     27.09.2017r. w ZSE-A w Kole zostały przeprowadzone Mistrzostwa Powiatu w Sztafetowych Biegach Przełajowych. Drużyna chłopców w składzie: Michał Kwiatkowski, Michał Żywanowski, Sebastian Czarkowski, Wiktor Różański, Jakub Rezler, Konrad Niewiadomski, Marcin Bartniak, Waldemar Legwiński , Jarosław Krych  i Adrian Mikołajczyk  wywalczyli wicemistrzostwo powiatu.

Gratulujemy naszym lekkoatletom !

Warsztaty kulinarne w ZSCKR Powiercie

dscf4843      Dnia 22 września w ZSCKR w pracowni technologii gastronomicznej w Powierciu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Równać szanse 2016”, prowadzonego przez Bibliotekę Publiczną Gminy Koło . W projekcie brała udział młodzież  z naszej gminy uczestnicząca w projekcie.
    Pod okiem nauczycieli ZSCKR Powiercie, nauczających przedmiotów zawodowych z technologii gastronomicznej p. Moniki Masiery oraz Marioli Okulskiej i uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Mateusza, Adriana i Kasi sporządzili pieczonego łososia w pietruszkowym pesto na kalafiorowym puree z nutką rozmarynu oraz ogórkiem podanym na ostro z prażonym sezamem i papryczkami chili. Ten wspaniały smak podkreślili wyśmienitym deserem sporządzonym na bazie jogurtowej pianki z musli, połączonej z soczystym mango i musem z kiwi, to wszystko oprószone w słodkiej bezie oraz malinach.
Na zakończenie warsztatów uczniowie krok po kroku uczyli się jak sporządzić sushi.

 

Dziękuję za współpracę organizatorom projektu p. Bernadecie Książkiewicz i Monice Stachowskiej oraz przybyłym uczniom.

logo ministerstwa

logomin

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Niedziela
24 Czerwca 2018
Imieniny obchodzą
Danuta, Dan, Danisz, Emilia, Jan,
Wilhelm

Do końca roku zostało 191 dni.
Zodiak: Rak

Licznik odwiedzin

244670
DzisiajDzisiaj40
WczorajWczoraj357
Ten tydzieńTen tydzień1220
Ten miesiąc Ten miesiąc 2916
WszystkieWszystkie244670