Warsztaty kulinarne w ZSCKR Powiercie

dscf4843      Dnia 22 września w ZSCKR w pracowni technologii gastronomicznej w Powierciu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu „Równać szanse 2016”, prowadzonego przez Bibliotekę Publiczną Gminy Koło . W projekcie brała udział młodzież  z naszej gminy uczestnicząca w projekcie.
    Pod okiem nauczycieli ZSCKR Powiercie, nauczających przedmiotów zawodowych z technologii gastronomicznej p. Moniki Masiery oraz Marioli Okulskiej i uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Mateusza, Adriana i Kasi sporządzili pieczonego łososia w pietruszkowym pesto na kalafiorowym puree z nutką rozmarynu oraz ogórkiem podanym na ostro z prażonym sezamem i papryczkami chili. Ten wspaniały smak podkreślili wyśmienitym deserem sporządzonym na bazie jogurtowej pianki z musli, połączonej z soczystym mango i musem z kiwi, to wszystko oprószone w słodkiej bezie oraz malinach.
Na zakończenie warsztatów uczniowie krok po kroku uczyli się jak sporządzić sushi.

 

Dziękuję za współpracę organizatorom projektu p. Bernadecie Książkiewicz i Monice Stachowskiej oraz przybyłym uczniom.

greckie

librus

logocsw

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Piątek
17 Września 2021
Imieniny obchodzą
Ariadna, Dezyderiusz, Drogosław,
Franciszek, Hildegarda, Justyn, Justyna,
Lambert, Lamberta, Narcyz, Teodora

Do końca roku zostało 106 dni.
Zodiak: Panna

Licznik odwiedzin

473485
DzisiajDzisiaj69
WczorajWczoraj165
Ten tydzieńTen tydzień740
Ten miesiąc Ten miesiąc 2845
WszystkieWszystkie473485