Warsztaty edukacyjno-kulinarne dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych.

16     11 grudnia 2018 r. odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Organizatorem spotkania był Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Podczas warsztatów został wygłoszony wykład na temat certyfikowanej żywności ekologicznej. Następnie pod okiem Tobiasza Puchalskiego, zwycięzcy jednego z odcinków pierwszej edycji programu TVN „Ugotowani”, uczniowie przyrządzili następujące dania: kurczaka z ryżem po chińsku, rybę z glazurą z ogórków i kaparów na kaszy kuskus, śledzie w cytrynie z suszonymi śliwkami i pestkami słonecznika, makaron penne z dynią i masłem, bruschette, carpaccio z buraka oraz naleśniki z serem i owocami. Zdobyte przez uczniów doświadczenia  będą z pewnością przydatne w życiu codziennym i nie tylko.

logo ministerstwa

logomin

kowr

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Poniedziałek
19 Sierpnia 2019
Imieniny obchodzą
Bolesław, Emilia, Jan, Julian, Juliusz,
Ludwik, Piotr, Sebald

Do końca roku zostało 135 dni.
Zodiak: Lew

Licznik odwiedzin

297662
DzisiajDzisiaj108
WczorajWczoraj115
Ten tydzieńTen tydzień108
Ten miesiąc Ten miesiąc 2005
WszystkieWszystkie297662