Warsztaty edukacyjno-kulinarne dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych.
11 grudnia 2018 r. odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Organizatorem spotkania był Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Podczas warsztatów został wygłoszony wykład na temat certyfikowanej żywności ekologicznej. Następnie pod okiem Tobiasza Puchalskiego, zwycięzcy jednego z odcinków pierwszej edycji programu TVN „Ugotowani”, uczniowie przyrządzili następujące dania: kurczaka z ryżem po chińsku, rybę z glazurą z ogórków i kaparów na kaszy kuskus, śledzie w cytrynie z suszonymi śliwkami i pestkami słonecznika, makaron penne z dynią i masłem, bruschette, carpaccio z buraka oraz naleśniki z serem i owocami. Zdobyte przez uczniów doświadczenia będą z pewnością przydatne w życiu codziennym i nie tylko.