V Giełda gastronomiczna w Kołobrzegu

sowaW dniach 20/21-03-2014 uczniowie klas Technikum Żywienia wyjechali do Kołobrzegu na V już giełdę gastronomiczną zorganizowaną przez Centrum Wyposażenia Gastronomii "Klimex". Giełda odbyła się w pięciogwiazdkowym hotelu Aquarius, gdzie najwięksi europejscy producenci sprzętu dla gastronomii zaprezentowali swoje innowacyjne urządzenia i technologie produkcyjne.
W tym przedsięwzięciu wzięły także udział rodzime firmy. Uczniowie mieli możliwość zapoznania się z szerokim asortymentem urządzeń i sprzętu do gastronomii, wzięli udział w wielu interesujących szkoleniach i pokazach jak np.: „Żywność i żywienie
a zdrowie”, „Food &   wine” – szkolenie sommelierskie, dotyczące doboru win do potraw; „Hawaian Ice Bar” – prawdziwy bar deserowy surferów, „kuchnia molekularna XXI wieku” i wiele innych. Pokazy połączony były z degustacją np. lodów o smaku bazylii czy łososia, słodki śnieg w stylu japońskim, potrawy sporządzone techniką kuchni molekularnej i innych. Gościem specjalnym był mistrz kulinarny, znany
z programów telewizyjnych i audycji radiowych, znany restaurator i autor wielu książek kucharskich – Robert Sowa, który specjalnie dla uczestników giełdy przeprowadził szkolenia kulinarne, na temat zdrowego trybu życia i właściwego odżywiania o9raz zdrowej kuchni w restauracji.  Oprócz ogromnej wiedzy zdobytej na pokazach i szkoleniach, uczniowie miło spędzili czas zwiedzając Kołobrzeg, głównie piękną plażę i port.

GALERIA ZDJĘĆ

Wloskie praktyki

greckie

librus

logocsw

skrzynka

kowr

logomin

logo ministerstwa

facebook

wiescirolnicze

wiescirolnicze

cke


Dzisiaj jest: Czwartek
18 Sierpnia 2022
Imieniny obchodzą
Agapit, Bogusława, Bronisław, Bronisz,
Helena, Ilona, Klara, Tworzysława

Do końca roku zostało 136 dni.
Zodiak: Lew

Licznik odwiedzin

520236
DzisiajDzisiaj37
WczorajWczoraj177
Ten tydzieńTen tydzień512
Ten miesiąc Ten miesiąc 2378
WszystkieWszystkie520236